Bokningsvillkor

FAQ & Bokningsvillkor

FAQ

Q.     Lakan & Handdukar?


Är alltid inkluderat. En full uppsättning handdukar och våra nybäddade sängar står och väntar på din ankomst!.


Q.     Frukost?


På Vänerport hotel har vi en uppskattad frukostbuffé med en mängd välsmakande alternativ. Normalt är frukost inkluderat i priset, endast några få dagar om året är priset exklusive frukost och det anges vid bokningstillfälle.


Q.     Parkering?


JA! Fri parkering finns alltid tillgänglig hos hotell Vänerport.


Q.     Djurvänligt rum?


Hotellet har två husdjursrum. Om du vill ta med ditt husdjur, vänligen kontakta oss för att se om dessa rum finns tillgängliga. Pris är från 1645kr för ett dubbelrum för 2 personer och ett husdjur. Det påkommer en avgift på 250kr per extra husdjur. Husdjuret får inte befinna sig i hotellet offentliga utrymmen inomhus. Men husdjuret får gärna vara med på vår restaurang terass eller er privata uteplats :)Q.     Tidig ankomst?


Officiell tid att checka in gäller enligt internationell standard efter 15.00. OM rummet är ledigt vid tidigare ankomst kan du självklart checka in då (ingen extra kostnad!). Prata med receptionisten när du kommer så ordnar de en tidigare incheckning om möjligt. Vet ni innan ankomstdatum att ni kommer tidigare, förmedla gärna det till oss så vi kan ha det i åtanke.

 

Vänligen observera att vi ofta är fullbokade, så snälla… Ge oss tid att göra fint rummet åt er.


Q.     Sen ankomst?


Inga problem, det löser vi lätt. Receptionen är öppen till 21.00 vardagar, 20.00 på helger. Under högsäsong är det alltid öppet till 22.00. Vet du att du kommer fram efter stängning kontakta oss under våra öppettider så ger vi instruktioner hur du får din nyckel.


Q.     Sen utcheckning?


Om du vill checka ut efter kl 11.00, prata med receptionisten så kan vi oftast ordna det åt er. En avgift  tillkommer.


Q.     Accepterar ni kontanter?


Nej. Hotell Vänerport är ett helt kontantfritt hotell. Vi accepterar endast betalning via kort, Swish eller faktura (endast företag).

Covid-19

På grund av situationen med Covid-19 kan vissa av hotellets tjänster vara begränsade, t.ex. kan det vara ändrade  eller begränsade öppettider för restaurangen eller receptionen. För gästernas säkerhet är vi extra nogranna med hygienrutiner och städningen utförs till den högsta standarden.


Följande åtgärder har införts:

  • Striktare städrutiner med högre frekvens.
  • Personalen tvättar händerna eller använder handdesinfektion frekvent.
  • Handdesinfektion finns tillgänglig i alla allmänna utrymmen.
  • Personal som hanterar mat använder alltid handskar.
  • Vi håller avstånd och skakar ej händer.
  • Personal som påvisar symptom stannar alltid hemma.


Vi bryr oss om våra gäster, personal och medmänniskor. Därför prioriterar vi allas välmående oavsett kostnad.

Bokningsvillkor 

Hotellrum & Lägenheter

Standard Avbokningsvillkor: gratis avbokning fram till 48h innan ankomst: Vid sen avbokning tar hotellet betalt för minimum första natten av bokningen. Vänligen observera att om du bokade med villkoret ICKE-återbetalningsbar, så kommer vi alltid debitera hela kostnaden av bokningen. Oavsett vad som händer måste du fortfarande betala för ditt rum.


Hotell Vänerport förbehåller sig rätten att debitera fulla beloppet för bokning dagen innan ankomst.


Hotellet är ej ansvarigt för avbokningar eller ändringar av bokningar via Online Resebyråer såsom Booking.com eller Hotel.com. För att avboka eller ändra din bokning via en Online Resebyrå vänligen kontakta dem direkt.


För gruppbokningar eller paketbokningar gäller gratis avbokning fram till 14 dagar innan ankomstdatum. Vid sen avbokning tillkommer en avbokningsavgift. Försenad utcheckning: Vid inlämning av nyckel efter kl. 11.00 utan överenskommelse med personalen debiteras gäst en extra natt. 


Lämnar gäst ej tillbaka nyckel eller är nyckeln borttappad debiteras gästen en nyckelavgift. Vid bokning av lägenhet observera att din bokning gäller en standard på lägenhet och att hotellet ej kan garantera att du får en specifik lägenhet. Hotellet förbehåller sig rätten att tilldela gästen olika lägenheter även vid efterföljande vistelser enligt boendestandard som reserverats och inom 600m till hotellet. 


Bokning med månads- eller veckopriser förskottsfaktureras/förskottsbetalas. Observera att det är en månads uppsägning av lägenhet som bokats månads- och veckovis. 

Konferenser, konstutställing & festlokal

Vid bokning av konferens ska avbokning eller ändring av antal deltagare / upplägg ske minst 2 dagar innan ankomst, annars tillkommer det en avbokningsavgift. Vid bokning av konstutställning ska avbokning ske senast 14 dagar innan tillträdesdatum annars tillkommer det en avbokningsavgift. Betalning av lokalhyran sker senast 2 dagar innan tillträde.


För de helger du hyr Gutenbergshuset har du fri tillgång till lokalen från fredag 15.00 till söndag 20.00. Utställare har ansvar för att konst ej täcker stora golvytor i lokalen när de ställer ut mer än en helg. Vid utsällning flera efterföljande helger då konsten hänger framme är det på utsällarens egen risk. Vid bokning av festlokal har du tillgång till lokalen från 15.00 till 12.00 dagen efter. När nyckeln lämnas tillbaka ska lokalen vara städad och i samma skick som den var vid tillträdet annars tillkommer det en städningsavgift. 


Avbokning ska ske senast 14 dagar innan tillträdesdatum annars tillkommer det en avbokningsavgift. Betalning av lokalhyran sker senast 2 dagar innan tillträde.